Till påsken har jag bakat vit kladdkaka till vårt lilla dessertskåp.Jag har bakat kladdkakan i avlånga brödformar( min mammas). En smet räcker till två formar.När kladdkakorna svalnat jämnade jag till kanterna med vass kniv och skar kakan i små rutor.Nu ligger de i frysen och väntar på att bli framplockade på påskaftonsmorgon.Jag funderar på om jag ska spritsa lite hjortrongrädde ovanpå… kanske.Vi får se.Formarna behöver inte smörjas,bara att klippa ut bakplåtspapper och trycka ner lite fint i formen.
Ha en bra Tisdag
Kram Sanna
Vit kladdkaka
Ingredienser
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
saften från 1 citron
100 g vit Toblerone
100 g smör
Gör så här:
1.Rör ihop ägg och socker i en bunke.
2.Blanda ner mjöl och vaniljsockret.
3.Tillsätt grapefruktjuicen.
4.Smält den vita tobleronen och smöret över vattenbad.
5.Häll chokladblandningen i smeten rör den jämn och fin med hjälp av en slickepott.
6. Använd en springform till kakan, kläm fast ett bakplåtspapper, smöra och bröa kanterna av formen.
7. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 min.
8. Servera med lättvispad grädde och hallon eller blåbär.
Tips
Låt kladdkakan stå i kylen över natten,så blir den ännu godare.