De här goda hallonsconsen blev det till mellis idag 🙂
Vaniljdoftande scones
Ingredienser
3 dl mellanmjölk
100 gram smör
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 tsk vaniljsocker
1 dl färska eller frysta bär
(sockra gärna bären innan med två msk socker )
Gör så här:
Häll vetemjöl och bakpulver i en bunke.
skiva smöret i bitar och lägg i bunken.
Blanda ihop med händerna tills degen är smulig.
Tillsätt salt ,vaniljsocker och mjölk.
Blanda ihop.
Ställ stor muffinsformar på en plåt ,fyll varje form med sconesdeg
Lägg i några sockrade bär i varje scones.
Grädda i ugnen i 12-15 min på 250 grader.
Servera sconsen varma tillsammans med hallonsylt,färskost,smör och en stor kopp te 🙂
One Comment
Jens
Ser ljuvligt ut…..