Baka,  Måltid

Romsås med äpple

Dagen börjar tidigt med en kaffe latte och en god macka med romsås, som fanns kvar sen igår. Såsen är nästan ännu godare när den stått till sig i kylen över natten. Vi gör den till lax eller annan stekt fisk, men den är perfekt att ha som fyllning i t.ex. en baguette eller chiabatta. Blandar man såsen med räkor blir det en god fyllning till bakad potatis. Receptet kommer ifrån min kära mor Ann-Christine. När man gör den här såsen är det bra om man gör lite extra eller dubbel sats för den är försvinnade god.

Kram Sanna

Ann-Christines romsås

Ingredienser:

3 dl turkisk yoghurt
1 1/2 dl god majonäs Hellman’s
1 liten rödlök
1 äpple
1 burk storkornig röd stenbitsrom 80 g
1 knippe dill
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
1. Blanda yoghurt och majonäs i en skål.
2. Skala äpple och lök.

3. finhacka äpple, rödlök, dill och blanda ner i skålen.
4. Rör försiktig ner romen i smeten.
5. Smaka av med salt och peppar.
6. Låt den stå i kylen en stund innan serveringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.