Dagen börjar tidigt med en kaffe latte och en god macka med romsås, som fanns kvar sen igår. Såsen är nästan ännu godare när den stått till sig i kylen över natten. Vi gör den till lax eller annan stekt fisk, men den är perfekt att ha som fyllning i t.ex. en baguette eller chiabatta. Blandar man såsen med räkor blir det en god fyllning till bakad potatis. Receptet kommer ifrån min kära mor Ann-Christine. När man gör den här såsen är det bra om man gör lite extra eller dubbel sats för den är försvinnade god.
Kram Sanna
Ann-Christines romsås
Ingredienser:
3 dl turkisk yoghurt
1 1/2 dl god majonäs Hellman’s
1 liten rödlök
1 äpple
1 burk storkornig röd stenbitsrom 80 g
1 knippe dill
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
1. Blanda yoghurt och majonäs i en skål.
2. Skala äpple och lök.
3. finhacka äpple, rödlök, dill och blanda ner i skålen.
4. Rör försiktig ner romen i smeten.
5. Smaka av med salt och peppar.
6. Låt den stå i kylen en stund innan serveringen.