Barnen har påsklov och här hemma är fullt ös. Idag så har vi lite torsdagsmys med miniburgare,”morotspommes”, äppelpåse och en smarrig hallonmilkshake. Barnen tyckte det var jättekul kul att ha “hamburgeresturang” hemma.
Kram Sanna
Bröd till miniburgare
Ingredienser
25 g jäst
3 1/2 dl mellanmjölk
2 msk olja
1 1/2 tsk salt
8-10 dl vetemjöl
Gör så här
1. Värm mjölken så den blir fingervarm.
2. Smula ner jästen i en bunke.häll i mjölk, salt och olja.
rör tills jästen har löst upp sig.
3. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta degen tills den släpper ifrån bunken.
4. Låt degen jäsa i 30 min under bakduk.
5. smörj en bakplåt/ eller använd bakplåtspapper.
6. kavla ut degen på mjölat bord så att den är ca 1 cm tjock.
7. Ta ut ca 10 bröd med hjälp av ett dricksglas.
8. Lägg bröden på plåten, låt de jäsa under bakduk tills de är dubbelt så stora.
9. Pensla dem med lite mjölk. Grädda i ugnen ca 15 min i 200˚C
Låt svalna på galler.
Fyll de goda bröden med hemmagjorda hamburgare, sallad, tomat och någon god dressing.
Servera med “morotspommes”, morötter i tunna stavar.
Hamburgare:
Till hamburgarna använde jag en fin nötfärs som jag kryddade med bara salt och peppar.