Nu ligger mina jordgubbar i frysen, en del hackade i mindre bitar till frukost yoghurten, de minsta jordgubbarna blev drinkbär och de övriga ska användas till sylt och marmelad framöver. Några jordgubbar använde jag till att torka också. Det blir som små vackra röda rosenblad att ha i sin musli. Väldigt vardagsromantiskt. Nu börjar kanske jordgubbssäsongen sakta gå mot sitt slut. Men passa på att nu innan den är över att torka några jordgubbar och lägg i en fin burk.
Kram Sanna
Torkade jordgubbar
Du behöver:
- jordgubbar
- bakplåtspapper
- plåt
Gör så här:
- Skiva jordgubbar tunnt och lägg på en plåt.(skär bort ändarna på varje jordgubbe(ät upp eller släng ) så får du fina jämna skivor.
- Lägg bakplåtspapper på plåt.(du kan göra fler plåtar åt gången samtidigt)
- Lägg jordgubbarna med litet mellanrum mellan varje jordgubbsskiva på plåten.
- Sätt nu in dina jordgubbar i ugnen på 50 grader.Ugnen ska stå lite på glänt så sätt något emellan ugnsluckan tex en sked så det blir en liten glipa.
- Det tar ca 6 -7 timmar att torka dina jordgubbar.(ta ut dem ur ugnen när du tycker att de är torra.
- Dra försiktigt bort de torkade jordgubbarna från bakplåtspappret och lägg dem i en burk.
- Torkningstiden kan variera beroende på ugn och storleken på dina jordgubbsskivor.
5 Comments
Marja - Baka Sockerfritt
Vad intensivt röda de var! Ska nog också göra sådanna innan sommaren med jordgubbar försvinner.
Sanna
Ja de fick en härlig röd färg.Klart du ska göra torkade jordgubbar härligt att ha i sitt lilla skafferi:)
Kram Sanna
Gunilla
Varför ugnslucka lite på glänt?
Gäller det även varmluftsugn?
Ska göra ett försök idag:)
Sanna
Ja du nu kommer jag inte riktigt ihåg men resultatet blev jättebra mednluckan på glänt. Gäller varmluftsugn också. Kram sanna
Frida
Vilken typ av ugn använde du? Varmlufts?