Baka,  Måltid,  Nyttigt,  Picknick & Knytkalas,  Sallad,  Upplägg

Tonfisksallad och matmuffins

Hej allihopa

Det här nya året tänker jag göra matiga sallader till lunch lite nu och då. Inte för att det är nyttigt utan bara för att det är så gott med  sallad och något gott bröd till. Jag kommer nog börja med min favorit tonfisksallad och baka lite matmuffins att fylla frysen med.

Ha en bra dag

Kram sanna

Tonfisksallad 2 pers

ingredienser

1 påse medelhavmix 70 g (finns att köpa på ica)

1 röd spetspaprika

2 burkar tonfisk i vatten

1 halv gurka

1 avokado

Rödlök

Majs

(Fetaost)

Körbärstomater

Valfri dressing

Gör så här:

Skölj salladen. Skär grönsakerna. Blanda ihop i en skål. Lägg upp på tallrikar. Dekorera med fetaost och tomat. Servera med matmuffins & citronvatten

Pepparsalami & fetaostmuffins

Ingredienser

4 3/4dl vetemjöl

2tsk bakpulver

1/2tsk salt

3 msk basilika frusen eller färsk

1 liten rödlök

2dl riven ost

150g fetaost i små tärningar

2 1/4dl mild yoghurt(naturell)

1 dl olivolja

1 halft paket pepparsalami(pärsons plock,de små runda)

Gör så här:

1. Hacka löken och salamin i mindre bitar.

2. Blanda ihop alla ingredienser till en smet.

3. Ställ stora muffinsformar i en muffinsplåt.(6-8 stycken)

4. Fyll till 2/3 och grädda i 200 grader i ca 35-40 minuter.

5. Låt svalna ,frys in eller ät dem direkt till en stor kopp te eller om tillbehör till soppan eller salladen.

Tips

För att göra en mer barnvänlig muffinsvariant som är lite mildare byter du ut salamin till skinka istället

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.