Familjens favoritrecept,  Tillbehör

Tillbehör med lila blomkål och rädisa

I går hade vi mysig grillkväll här hemma tillsammans med familjen Clovell. Jag gjorde lite olika tillbehör till maten bl.a. en god blomkålssallad. Jag köpte en lila blomkål från Hermelins grönsaker och tillsammans med rädisa och spetspaprika blev det en väldigt vacker, färgglad och god sallad att ha till det grillade. Alla tyckte om den och tog om av den flera gånger. Prova att göra den du också och berätta gärna för mig om du gillade den.

Kram Sanna

Lila blomkålssallad

Ingredienser:

1 lila blomkålshuvud

1 ask med rädisor (ca 8 st)

Kockens salladskrydda (italiensk) ca 2-3 msk

olivolja

salt

saften från 1/2 citron

Gör så här:

  1. Skölj blomkålen och skär bort roten.
  2. Dela blomkålen i mindre bitar och lägg i en matberedare.
  3. Kör blomkålen några varv i matberedaren tills du har ett fint “ris” och blomkålen är finfördelad. (se bilden)
  4. Dela spetspaprikan och ta bort kärnhus och kärnor. Skölj den noga.
  5. Skär paprikan i små fina bitar, (skär dem så små du kan, det tar lite tid men blir så otroligt fint i salladen.)
  6. Tvätta rent rädisorna och hyvla dem fint på en mandolin.
  7. Lägg paprikan, blomkålen och rädisan i en skål och blanda om.
  8. Ringla över lite olivolja, saften från 1/2 citron och smaka av med italiensk salladskrydda och eventuellt lite salt. * Börja med mindre mängd krydda och smaka av tills du får den som du vill ha den men ca 2 msk ungefär.
  9. Ställ in salladen övertäckt i kylen fram till servering.
  10. Smaka av salladen igen och lägg nu upp den i en fin skål eller på ett fat och servera.

Tips!

  • Har du ingen matberedare riv blomkålen på rivjärn eller hacka den fint.
  • Har du ingen mandolin skivar du rädisan tunt med en kökskniv istället.
  • Tänk på att blomkål inte riktigt doftar “hallon” så täck över salladen noga innan du ställer in den i kylen.
Den rosa rädisan, röda spetspaprikan och lila blomkålen blir en god kombo.

2 Comments

  • Linda

    Den här ska jag testa! ?
    Det såg så spännande ut när du lade ut bilder igår…och idag får jag veta receptet.
    Tack ? för allt fint och allt gott du delar med dig av ??
    ~ Linda

    • Susanna Lindell

      Åh vad kul, ska bli spännande att höra vad du / ni tyckte om den sen ? ska lägga ut receptet på de övriga tillbehören framöver här på bloggen. Så glad att du tycker om det jag gör. Ha en fin Söndag ? Kram Sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.