Efter några omgångar med marängbakande fick jag äntligen till dem. Det blev rosa maränger, sega, spröda och väldigt goda. Jag gjorde en plåt med stora och en med minimaränger. Det blir det att baka fler gånger nu när jag vet hur jag ska göra för att de ska bli bra.
Kram Sanna
Rosa maränger
Ingredienser:
3 äggvitor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
(saften från en halv lime)
1/2 tsk karamellfärg
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
1. Vispa äggvitorna med 1/2 dl av sockret till det blir en fast maräng.
2. Blanda vaniljsockret med resten av sockret och vänd ner det försiktigt i marängen.
3. Häll i karamellfärgen och rör om mycket försiktigt med en slickepott.
4. klicka ut smeten på bakplåt klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda dem i ugnen ca 45 min för små maränger och ca 60 min för de större.