Morotssoppa
Portioner 4 port
Ingredienser
- 800 g Morötter
- 1 st Gul lök
- 1-2 st Vitlöksklyftor
- 1 L Vatten
- 2 st Grönsaksbuljongtärningar
- 1 dl Vispgrädde
- Svartpeppar
- Salt
Instruktioner
- Skala och skiva morötterna i mindre bitar.
- Skala lök och vitlök ,hacka i mindre bitar.
- Fräs vitlök och lök i lite smör eller olja i en stor kastrull.
- Blanda i morötterna, häll på vatten och lägg i buljongtärningarna.
- Låt morötterna koka tills de är mjuka.
- Ta av kastrullen från plattan mixa soppan med stavmixer så den blir hel slät.
- Häll i vispgrädden och rör om.Ställ tillbaka soppan på plattan och låt den koka upp.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera morotssoppan med en klick turkisk yoghurt och varmt nybakat bröd med mycket smör på,