Vill man göra något litet att ha till kaffet så är “snickersbitar” en bra idé. En väldigt söt liten kaka med jordnötssmör, Rice Krispies & mjölkchoklad. Alfred & Love bakade dem igår.
Kram sanna
Ingredienser:
- 10 dl flingor Rice Krispies
- 1 burk jordnötssmör, cirka 340 gram
- 200 g Marabou mjölkchoklad
- 2 dl sirap
- 1 dl strösocker
*Flingsalt och eventuellt lite ätbart guld eller silverpulver att dekorera med.
- Häll flingorna i en skål.
- Koka ihop jordnötssmör, socker och sirap.
- Blanda i flingorna och rör om noga.
- Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd form och använd ett glas eller liknande och tryck ut smeten jämt. (Vi använde två små formar för vi ville ha lite högre bitar).
- Ställ formen i kylen en stund och smält mjölkchokladen.
- Bred den smälta chokladen över kakan och ställ in den i kylen för att stelna.
- Skär kakan i lagom stora bitar. Vi har gjort mindre “pralinstora” bitar för att ha dem som julgodis.
- När du skär kakan blir det lite smul och ojämna kanter, spara det i en burk i frysen och servera som topping på glass.