Efterrätt,  Fika,  Högtid,  Julens dessertbord,  Måltid

Ris à la Malta – vaniljris

Godmorgon,

Ris alá malta  är ganska gott tycker jag i liten mängd. Barnen tycker om det fast utan Apelsinbitar i.Jag gjorde min ris alá malta igår på risgrynsgröten som blev kvar från dagen innan,hällde upp i små muggar och dekorerade med en vacker liten physalis.Det blev vårt mellis/fika igår på eftermiddagen. Ris alá  malta är ju väldigt mäktigt tycker jag så till jul kommer jag nog göra små små  muggar med ris alá malta och sedan ställa två skålar med apelsin eller tinade frysta hallon vid sidan av så får man välja sitt favorittillbehör.

Ha en bra dag

Kram sanna

Ris alá malta(utan apelsinbitar)

4 dl risgrynsgröt (köpt eller hemlagad)

2 dl vispad grädde( tjockt vispad)

2-3 tsk vaniljsocker

Gör så här:

1.Häll alla ingredienser i en skål rör om så det blandas väl.

2.Skeda upp i små muggar.

3.Dekorera med physalis.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.