Förra helgen åt vi rårakor, enkelt att göra men det blir så väldigt gott. Att dekorera mat är något jag är älskar att göra. Det är så roligt att göra fina upplägg. Jag tycker det ser bra ut när man spritsar crème fraîche som en krans runt rårakan och lägger små “duttar” av röd kaviar brevid (se bilderna) och sedan strör över lite finhackad rödlök & dill. Det blir lite restaurangkänsla över det hela. Fint att bjuda på som t.ex. en förrätt, stor som en pannkaka eller i mindre ”plättar”.
Ska du ha den som middagsrätt i stället, servera den med bacon eller stekt rimmat fläsk och lite rårörda lingon till.
Kram Sanna
Råraka
Ingredienser:
4 portioner
8 potatisar
1 tsk salt
3 msk smör
Tillbehör:
Crème fraîche, röd kaviar, finhackad rödlök och dill.
Gör så här:
1. Skala & riv potatisen grovt, salta.
2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek rårakorna frasiga ca 3-4 minuter på varje sida. Tänk på att platta ut dem med en stekspade så att de blir jämntjocka.
3. Spritsa crème fraîche runt om och klicka ut röd kaviar med tesked. Strö över finhackad rödlök och dill.
Tips:
Du kan byta ut kaviaren mot rökt lax eller servera den med bara en stor klick Skagenröra, dekorerad med dill och citron.