Familjens favoritrecept

Råraka med röd kaviar, dill, crème fraîche och finhackad rödlök

Förra helgen åt vi rårakor, enkelt att göra men det blir så väldigt gott. Att dekorera mat är något jag är älskar att göra. Det är så roligt att göra fina upplägg. Jag tycker det ser bra ut när man spritsar crème fraîche som en krans runt rårakan och lägger små “duttar” av röd kaviar brevid (se bilderna) och sedan strör över lite finhackad rödlök & dill. Det blir lite restaurangkänsla över det hela. Fint att bjuda på som t.ex. en förrätt, stor som en pannkaka eller i mindre ”plättar”.

Ska du ha den som middagsrätt i stället, servera den med bacon eller stekt rimmat fläsk och lite rårörda lingon till.

Kram Sanna

Råraka

Ingredienser:

4 portioner

8 potatisar

1 tsk salt

3 msk smör

Tillbehör:

Crème fraîche, röd kaviar, finhackad rödlök och dill.

Gör så här:

1. Skala & riv potatisen grovt, salta.

2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek rårakorna frasiga ca 3-4 minuter på varje sida. Tänk på att platta ut dem med en stekspade så att de blir jämntjocka.

3. Spritsa crème fraîche runt om och klicka ut röd kaviar med tesked. Strö över finhackad rödlök och dill.

Jag har använt en rund tyll med stort hål till att spritsa runt med. Har man ingen tyll och spritspåse klickar man ut cremé fraichen med tesked.
Det blir himla fint att servera på det här sättet tycker jag med tillbehören lagda som en krans runtom rårakan.

Tips:

Du kan byta ut kaviaren mot rökt lax eller servera den med bara en stor klick Skagenröra, dekorerad med dill och citron.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.