Det är kul att experimentera när man bakar tycker jag. I bland blir det mindre bra och ibland så lyckas man. Jag gjorde en kladdkaka med punchpraliner och romessens, den blev supergod. Med romessensen blir det en kladdkaka med vuxensmak. Servera med lättvispad grädde och dekorera med punchpraliner.
Kram Sanna
Punchpralinkladdkaka
Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
4msk kakao
3-4 msk romessens
Punchpraliner
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader c.
1. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform.
2. Smöra och bröa kanten.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Ta kastrullen från plattan och blanda ner övriga ingredienser med äggen sist.
5. Häll smeten i springformen.
6. Stoppa i punchpraliner i kakan.
7. Grädda på nedersta falsen i ca 25 min.
Servera med grädde och punchpraliner.