Baka,  Efterrätt,  Fika,  Måltid

Plättar till mellis




Plättar är en favorit hemma hos oss, så i går stod jag och stekte massor av plättar till mellis. Jag gjorde dubbel sats och de som blev över stoppade jag i frysen. Smidigt att plocka fram någon annan dag när jag inte har lust att stå vid spisen och steka.

Kram Sanna

Plättar

Ingredienser:

5 dl vetemjöl
10 dl mjölk (3%)
6 st ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl fruktsoda

Gör så här:

1. Blanda vetemjöl och vaniljsocker i en stor bunke.

2. Häll på hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.

3. Tillsätt resten av mjölken och vispa.

4. Vispa ned äggen.

5. Låt smeten stå och vila ca 30 min innan plättarna ska gräddas.

6. Häll i fruktsodan i smeten och rör om precis innan plättarna gräddas.

7. Grädda plättarna i plättpanna på medelstark värme, tills de fått färg.(Använd smör vid stekningen)

8. Har man ingen plättpanna går det bra att göra pannkakor av smeten i vanlig stekpanna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.