Godmorgon
Här kommer receptet på det goda picknickbrödet som jag bakade förra veckan. Det blev väldigt populärt av både man och barn, så i veckan får jag baka en omgång till. Jag ska då även prova att byta ut några deciliter vetemjöl till grahamsmjöl.
Kram Sanna
Picknickbröd
5 dl mjölk
50 g jäst
50 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk strösocker
12-13 dl vetemjöl special eller Manitoba cream(supermjöl)
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Värm mjölken så den blir fingervarm, 37 ˚
3. Häll mjölken över jästen och rör om tills den har löst sig.
4. Häll i de övriga ingredienserna smör, salt, socker och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
5. Arbeta degen ordentligt så att den blir smidig.
6, Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
7. Sätt ugnen på 225 grader
8. Arbeta degen på mjölat bakbord.
9. Dela degen i 16 delar
10. Rulla varje del till en boll och platta sedan ut den(ca 12 cm i diameter)
11. Lägg på bakpappersklädd plåt.
12. Låt jäsa i ca 20 min.
13. Grädda bröden i mitten av ugnen 10-12 min.
14. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
15. Lägg i påsar och frys in eller ät direkt.