Kära Mormor!
I dag har jag bakat din goda chokladkaka ur din receptpärm. Jag förstår verkligen att du tyckte om den här kakan och att du var så stolt varje gång du bjöd vänner och familj på den. Det är en kaka som behöver tid, kärlek och omsorg för att den ska bli bra. Den blev verkligen så fin älskade mormor. I morgon ska vi fika på den här hemma med körsbär kokade i vinbärssaft och lättvispad grädde. Det tror jag att du hade gillat. Jag dekorerade chokladkakan så som jag tänker att du velat att jag gjorde den.
Kram Sanna
Mormor Brittens chokladkaka
Ingredients
- 50 g kakao (drygt en deciliter)
- 1 ½ dl mjölk
- 1 ½ dl vispgrädde
- 1 ½ dl strösocker
- 100 g smör eller margarin
- 2 dl strösocker
- 3 st ägg
- 2 msk vaniljsocker
- 300 g vetemjöl ( ca 5 dl )
- 2 tsk bakpulver
Instructions
- Koka upp kakao, mjölk, vispgrädde och strösocker (1 ½ dl) i en kastrull under vispning. När det kokat upp drar du kastrullen från plattan och låter chokladblandningen svalna
- Rör smör och strösocker (2 dl) poröst
- Tillsätt ett ägg i taget och rör om
- Blanda i vaniljsocker
- Blanda mjölet med bakpulvret och varva det med den avsvalnade chokladblandningen till en jämn smet
- Smörj en sockerkaksform som rymmer 1 ½ liter och pudra insidan av formen med kakao .
- Grädda kakan i ugnen 45-60 min på 150 °C (tills kakan känns torr, testa med en provsticka)
- Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna
- Stjälp upp kakan på ett fat och servera med lättvispad grädde, bär eller inkokta päron
Tips!
Observera att det på 2 olika ställen ingår strösocker i receptet, olika mängder. Så läs igenom receptet noga innan du börjar.
4 Comments
Theresa
Så fint brev till mormor Britten och bilderna är magiska.. ?
Susanna Lindell
Tack så mycket,vad glad jag blir att du tycker det ,så kul att göra och chokladkakan är jättegod.:)
Lisa
Den ser jättefin ut! Härligt recept
Susanna Lindell
Tack fina Lisa 🙂