Efterrätt,  Fika,  Godis,  Måltid

Mmmm vad gott – frusen cheesecake






När vi hade grillkväll med Lisa och Thomas här om kvällen, så gjorde jag en frusen cheesecake till efterrätt och serverade den med körsbär i portvin och en chokladtryffel.

Den här kombinationen blev så god så den kommer jag göra fler gånger.

Kram Sanna

Cheesecake
Ingredienser
2 dl strösocker
3 ägggulor
3 äggvitor
200 g philadelhiaost
3 dl vispgrädde
4 tsk vaniljsocker
12 st digestivekex

Gör så här:

1. Dela äggen och lägg äggulorna i en skål och vitorna i en annan skål.

2. Vispa äggulorna tillsammans med strösockret så att det blir pösigt.

3. Rör ner vaniljsockret och philadelphiaost, tills smeten är jämn och fin.

4. Vispa grädden och blanda i smeten.

5. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner försiktigt i smeten.

6. Kläm fast ett bakpapper i en springform.

7. Mixa digestivekexen i matberedare eller mixer och lägg i botten av springformen.

8. Häll smeten över kexen.

9. Ställ in i frysen ca 9 timmar.

10. Ta fram cheesecaken en stund innan serveringen, så den får tina lite.

Tips:

*Servera med körsbär i portvin (finns att köpa på burk på ica maxi) och en chokladtryffel.

*Ringla lite chokladsås på cheesecaken precis innan den ska serveras.

*Är man inte så förtjust i digestivekex så kan man utesluta dem och bara göra smeten.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.