När vi hade grillkväll med Lisa och Thomas här om kvällen, så gjorde jag en frusen cheesecake till efterrätt och serverade den med körsbär i portvin och en chokladtryffel.
Den här kombinationen blev så god så den kommer jag göra fler gånger.
Kram Sanna
Cheesecake
Ingredienser
2 dl strösocker
3 ägggulor
3 äggvitor
200 g philadelhiaost
3 dl vispgrädde
4 tsk vaniljsocker
12 st digestivekex
Gör så här:
1. Dela äggen och lägg äggulorna i en skål och vitorna i en annan skål.
2. Vispa äggulorna tillsammans med strösockret så att det blir pösigt.
3. Rör ner vaniljsockret och philadelphiaost, tills smeten är jämn och fin.
4. Vispa grädden och blanda i smeten.
5. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner försiktigt i smeten.
6. Kläm fast ett bakpapper i en springform.
7. Mixa digestivekexen i matberedare eller mixer och lägg i botten av springformen.
8. Häll smeten över kexen.
9. Ställ in i frysen ca 9 timmar.
10. Ta fram cheesecaken en stund innan serveringen, så den får tina lite.
Tips:
*Servera med körsbär i portvin (finns att köpa på burk på ica maxi) och en chokladtryffel.
*Ringla lite chokladsås på cheesecaken precis innan den ska serveras.
*Är man inte så förtjust i digestivekex så kan man utesluta dem och bara göra smeten.
2 Comments
Anonymous
Mums , allt ser så gott ut som du gör;) Tänk om man kunde göra allt;)
Kollar din blogg alla dagar. Kram från Åland
sanna
Tack så mycket:)Jättekul att du följer min blogg från Åland 🙂 kram Sanna