Idag så blev det ett glas mjölk och pizzabullar till mellanmål.Lite kladdiga att göra men de är himla bra att bara slänga ner i picknickkorgen eller servera till mellanmål.Perfekt en dag när man inte har så mycket tid till övers.Ska prova att baka med andra fyllningar framöver.De jag bakade idag fyllde jag med rökt skinka,riven ost och hemlagad tomatsås.
Tomatsås
1 burk krossade tomater
1 msk honung
1/2 tsk salt
1 tsk orgeano
1 krm svartpeppar
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
Gör så här:
1.Hacka löken och vitlöken fräs i olivolja i en kastrull tills den är gyllene.
Blanda i krossade tomater,honung,salt,oregano och svartpeppar.
Låt det koka ihop ca 10-15 min.
2.Häll såsen i matberedare eller använd stavmixer.Mixa så såsen blir slät och fin.
3. Låt svalna.
Pizzabullar
Deg
50 gram jäst
50 g smör
1 msk honung
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl
Fyllning
Tomatsås
2 dl riven ost
2 hg rökt skinka i strimlor
Gör så här:
1.Smält smör och honung i en kastrull.Häll i mjölken,värm tills det är fingervarmt.
2.smula ner jästen i en bunke häll över degspadet.Rör tills jästen löst upp sig.
3.Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen så den blir fin och smidig.
4.Låt degen jäsa i 40 min under bakduk.
5.sätt ugnen på 225 grader.
6.Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta den tills den släpper från bordet.
7.Kavla ut degen till en rektangel.(inte för tunt Då kan den gå sönder när den ska rullas ihop.)
8.Bred på ett tunt lager tomatsås.
9.Strö över ett jämt lager av ost och skinka.
10.Rulla ihop degen från långsidan,skär degen i ca 5 tjocka bitar.
11.Lägg på bakplåtspapper och platta till bullen lite lätt.
12.Pensla med uppvispat ägg ,strö över lite oregano och lite riven ost.
13.Grädda i ugnen ca 10 min.
14.Låt pizzabullarna svalna.
12.
2 Comments
Johanna
Hej Sanna! Du är grymt duktig 🙂
sanna
Tack Johanna blir jätteglad att du tycker det:)