Buffé,  Efterrätt,  Fika,  Julens dessertbord,  Mjuka kakor och söta pajer

Magiskt god yoghurtpaj

Duka upp med en riktigt vacker och försvinnande god paj på julbuffén eller till dessertbordet och dekorera den efter årstid och tillfälle.

Ett kul pyssel är att klippa till några mallar av smörpapper med olika motiv att ha på lut i en låda.

Den här pajen är magiskt god då den är både söt och knaprig ovanpå samt mjuk och krämig inuti.

Hemligheten och magin bakom är att man använder en len fruktyoghurt i fyllningen.

Den här gången använde jag en med körsbärssmak. Välj efter tycke och smak men framför allt efter vad du har hemma.

Den här pajen är verkligen en riktig räddare i nöden ”om du får oväntat besök” eller när ”släkten kommer om en timme”.

Oftast finns redan alla ingredienser hemma i kyl och skafferi.

Jag köper gärna yoghurt med lite olika smaker och har hemma. Det brukar alltid bli lite slattar över som räcker lagom till en paj och då blir ingen paj den andra lik.

Har du bara fil eller naturell yoghurt hemma, så blanda i ett par msk sylt eller bär, det fungerar lika bra.

Jag vågar lova dig att det här receptet är en riktig skatt bland alla mina recept av pajer och mjuka kakor.

För bästa smakupplevelse serverar du den med dessertgaffel.

kram Sanna

Yoghurtpaj

Ingredienser:

1. 1-2 dl strösocker

2. 4 dl vetemjöl eller 3 dl havrekli

3. 2 tsk bakpulver

4. 1 msk vaniljsocker

5. 125 g smör eller margarin

6. 2 st ägg

7. 2,5 dl fruktyoghurt eller filmjölk

Gör så här:

1. Blanda de torra ingredienserna

2. Tillsätt smöret, arbeta till en smuldeg.

3. Vispa äggen lätt och blanda med yoghurten.

4. Lägg hälften av smuldegen i en pajform och häll på yoghurtblandningen .

5. Lägg på resten av smuldegen.

6. Grädda i ugnen 200° i 20-25 min tills pajen har stannat och fått en fin färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.