En favorit den här sommarn har varit att göra eller blanda ihop vår egen lyxiga sommarmüsli med pistagenötter mörk choklad och våra egna torkade jordgubbar. Den har vi ätit tillsammans med vår yoghurtfavorit, gräddtårtsyoghurt.Receptet har även publicerats i Motala/Vadstena tidning och det känns jättekul. Fick hjälpa till med tips till fruntimmersveckan.
kram Sanna
Lyxig Sommarmüsli
Ingredienser:
50 g mörk choklad 70%
1/2 dl kokosflingor
1/2 påse Risenta pistagenötter
Axa Müsli Naturell
Valfri mängd torkade jordgubbar
Gör så här:
1. Ta fram en mellanstor burk med lock och fyll den till hälften med Axa Müsli naturell.
2. Hacka den mörka chokladen och pistagenötterna i mindre bitar och häll i burken.
3. Häll i kokosflingorna och de torkade jordgubbarna.
4. Rör om och sätt på locket.
5. Servera din lyxiga sommarmüsli med en god yoghurt tex Emåmejeriets Gräddtårtsyoghurt (finns på Ica Maxi)
Tips
Torka dina egna jordgubbar i ugnen.
Du behöver:
Jordgubbar
bakplåtspapper
plåt
Gör så här:
1. Skiva jordgubbar tunnt och lägg på en plåt.(skär bort ändarna på varje jordgubbe(ät upp eller släng ) så får du fina jämna skivor.
2. Lägg bakplåtspapper på plåt.(du kan göra fler plåtar åt gången samtidigt)
3. Lägg jordgubbarna med litet mellanrum mellan varje jordgubbsskiva på plåten.
4. Sätt nu in dina jordgubbar i ugnen på 50 grader.Ugnen ska stå lite på glänt så sätt något emellan ugnsluckan tex en sked så det blir en liten glipa.
5. Det tar ca 6 -7 timmar att torka dina jordgubbar.(ta ut dem ur ugnen när du tycker att de är torra.
6. Dra försiktigt bort de torkade jordgubbarna från bakplåtspappret och förvara dem i en burk med lock
Torkningstiden kan variera beroende på ugn och storleken på dina jordgubbsskivor.