I går kväll satt jag och bläddrade bland bilder och gjorde lite olika collage när alla låg och sov. Då hittade jag de här bilderna från förra våren när vi satt och åt kvällsmat på balkongen, jättemysigt. Nu är jag jättesugen på, att framöver pyssla och göra fint på balkongen. Vi har faktiskt kvar vår utebelysning som är lindad runt balkongräcket, från julen. Det var Sagas idé att vi skulle ha kvar den för att få det mysigt på sommarkvällarna. Tycker det var en kanonidé. Härom dagen köpte Albin och jag busk (blom) krasse som vi ska så i vita avlånga krukor. Det bästa är att blommorna är ätbara, så lyckas vi så har vi vackra blommor att dekorera maten med i sommar. I dag tror jag att det blir en promenad med Love, så vi kan leta efter lite grenar att ställa i mjölkannan på balkongen. Som påskris tänkte jag.
Kram sanna
Små Kycklingspett
1 kg Kycklingfile (färsk eller fryst som du tinar)
1 dl Sweet chilisås
cocktailpinnar
olja
Gör så här:
1. Lägg pinnarna i blöt en stund.
2. Ta de tinade kycklinfileérna och skär i mindre kuber.
3. Trä på kuberna på cocktailpinnarna.
4. stek kycklingspetten i matolja så de får lite stekyta.
6.Häll på ca 1 dl sweet chili sås så och låt den fastna på spetten.
7. Lägg över spetten i en ugnsform.
8. Tillaga kycklingspetten färdigt i ugnen ca 10-15 min 225 grader.