Bistro,  Familjens favoritrecept,  Högtid,  Paj & Pizza

Läcker lövbiffspizza med mozzarella och bearnaisesås

Hemgjord pizza kan bli hur gott som helst och det behöver inte vara svårt eller ta lång tid att göra. Köp ett färdigt pizza-kit med deg och pizzasås i affären om du inte hinner göra en egen deg.

En av mina favoriter är lövbiffspizza. Den är enkel att göra och perfekt till helgen eller kanske på nyårsdagen och den passar jättebra tillsammans med ett glas rött vin.

För att få mer smak på pizzan brukar jag finhacka lite gul lök och blanda i tomatsåsen tillsammans med lite torkad oregano och basilika.

Bred ut tomatsåsen över hela pizzan ända ut i kanterna. Strö ett ganska generöst lager med riven mozzarellaost ovanpå tomatsåsen. Mozzarellaosten ger en härlig smak och konsistens på pizzan som inte blir så flottig som den annars kan bli när man använder vanlig riven ost.

Krydda lövbiffen med lite salt och svartpeppar innan du klipper eller skär den i bitar.

Lägg ut köttbitarna ovanpå osten. Grädda pizzan i ugnen på 200 grader i ca 15 – 20 minuter. Klicka över lite kall bearnaisesås på pizzan medan den är varm och garnera med färsk basilika eller ruccola. Jag använder gärna Jureskogs chilibearnaise för jag tycker det ger en extra smakrik pizza, men det går det lika bra med vanlig bearnaise.

Kram Sanna

Pizza-kit med deg och pizzasås
En liten gul lök
Oregano och basilika
Riven mozzarellaost
Lövbiff
Bearnaisesås
Ruccola eller färsk basilika

Halva körsbärstomater att lägga ovanpå

En riktig god pizza att äta på Nyårsdagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.