I Fredags gjorde jag kycklingklubbor till lunch.Albin och Alfred var jätteglada – mamma det smakar precis som de man köper i affären.Det är härligt tycker jag.Annars kan det vara lite svårt att hitta sådant de gillar och eftersom de inte gillar blandad mat så är kyckling klubbor perfekt bara att lägga alla tillbehör runt om.Lindade lite folie runt delen man håller i på kycklingen så de skulle slippa att bli kladdiga.Här ska nu bunkras upp med kycklingklubbor i frysen.Sedan är det bara att prova olika marinader och kryddningar på kycklingen.Kanon att ta med till stranden eller utflykten.Bara att äta dem som de är eller värma dem på grillen.Just det en sak till det är ju billig mat också,köpte 2 kg á 29 kr.Jag förberedde kycklingen på kvällen så fick den stå i kylen över natten och marineras.Sedan var det bara att ta fram kycklingklubborna på morgonen och tillaga dem i ugnen i 1 h.Till våra kyckling klubbor serverade jag tabouleh och mezeyoghurt med lite rivet citronskal.
Kram Sanna
Kycklingklubbor i ugn
Kycklingklubbor
matolja
piffi kycklingkrydda(kockens)
Gör så här.
1.Lägg dina kycklingklubbor på en plåt eller i en ugnsform.
2.Pensla varje kycklingklubba med matolja runt om.
3.Krydda dem med rikligt med kycklingkrydda ( jag öste på med krydda).Lägg plastfolie ovanpå.
4.Ställ kycklingklubborna i kylen över natten eller några timmar innan du ska ställa dem i ugnen.
5.Ta fram kycklingen ur kylen och ta bort plastfoliet.
6.Sätt ugnen på 200 grader och ställ in den i ugnen i ca 1 timme.