Baka,  Efterrätt,  Fika,  Godis,  Måltid

knapriga brödpinnar



I går bakade jag mina egna brödpinnar (grissini). Det tog lite tid att göra dem, då de ska jäsa i två omgångar. Men de var det värt att vänta på för resultatet blev bra. Jag gjorde några stora och några små brödpinnar. Det blir lite charmigt att göra de i olika storlekar. Jag kommer ha mina som tillbehör till sallad eller soppa.

Brödpinnar (grissini)
12 stora eller 24 små

Ingredienser

25 g jäst
2 1/2 dl fingervarmt vatten
7 dl vetemjöl
2 tsk salt
5 msk olivolja
flingsalt

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en bunke. Häll på det fingervarma vattnet och rör tills jästen löst upp sig.

2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i jästvattnet och olivolja. Blanda tills du
får en smidig deg.

3. Lägg degen på ett mjölat bakbord och knåda den i 10 min. Låt degen jäsa under bakduk i 45 min.

4. Dela degen i två delar.Kavla ut varje del till en rektangel på mjölat bakbord.

5.Ta två ark med plastfolie och pensla med olivolja och lägg över degen. Låt jäsa i 1 1/2 timma.

6.Ta bort plasten från degen och spreja bröden med lite vatten.
strö över lite flingsalt.

7. Skär nu degen till stänger.Vik dem dubbelt och tvinna och dra dem sedan tills de får den längd du önskar. Bli inte överaskad över att degen är så lös, det ska den vara.

8. Lägg brödstängerna på smord bakplåt.

9.Grädda i ugnen ca 20 min i 200 grader.

10. Låt svalna på galler.

(Är bröden fortfarande degiga i mitten eftertorka i ugnen på 100 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.