Till förrätt på vår grillkväll gjorde jag en avokadosoppa, som ska serveras kall. Perfekt nu på sommaren. Receptet har jag fått av min kära storebror Peter.
Kram Sanna
Avokadosoppa 10 pers/glas
Ingredienser:
5 stycken Avokado
7 dl hönsbuljong
2 dl crème fraîche
2 st pressad vitlök
salt
svartpeppar/Vitpeppar
Garnering:
Räkor (beräkna 3 räkor per glas)
röd kaviar
gräslök
Grissinipinnar
crème fraîche
Gör så här:
1. Lägg avokadon i mixer eller matberedare, mixa och tillsätt lite av hönsbuljongen.
2. Blanda avokadomoset med resten av hönsbuljongen.
3. Rör ner crème fraîche och fortsätt att vispa tills soppan blivit slät och fin.
4. Pressa i lite saft från en halv citron.
5. Blanda ner den pressade vitlöken i soppan.
6.Smaka av med salt, vitpeppar och svart peppar.
7. Häll upp soppan i glasen.
8. Garnera med tre räkor per glas, en klick crème fraîche, gräslök och en sked röd kaviar.
9. Stoppa en grissini och en kaffesked i varje glas.
Servera och njut.
*Då soppan ska vara kall går det bra att koka hönsbuljongen några timmar i förväg
och ställa in i kylen. Buljongen gjorde jag på 1 liter vatten och två buljongtärningar.
*Ställ glasen på bricka eller fat dekorera med lila blommor. Blir vackert mot soppans härliga gröna färg.
One Comment
Yasemin
Låter ju jätegott med advocadosoppa. Förrättstips är alltid bra att ha. Himla fint det blev med fjärilar och tårtpappapren.