Idag ska vi fika på kanelkakor och mjölk.
De här kakorna går snabbt att göra och är kanongoda.
Kanelkakor med chokladbitar
Ingredienser
50 gram mörk blockchoklad
75 gram smör
1/2 dl strösocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
Gör så här:
Rör ihop smöret och sockret mjukt i en bunke.
Tillsätt ägget.
Blanda mjöl,bakpulver och kanel ,rör ner mjölblandningen i socker smeten.
Hacka blockchokladen i små bitar ,tillsätt dem i smeten och rör om.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut kakorna.
En matsked smet till varje kaka tycker jag är lagom.
Sätt ugnen på 175 grader.
Grädda i ugnen ca 10-12 min.
Lägg kakorna på galler för att kallna .
Servera med ett stort glas mjölk.
One Comment
sanna
Ugnen ska stå på 175 grader Mvh sanna 🙂