I går bakade jag och barnen kanelbullar. Förkläden och kockmössor på. Mitt i alltihopa så märkte vi att vi inte hade vetemjöl hemma så det räckte. Vi hade grahamsmjöl hemma. “Man tager vad man haver” och det va nog meningen på nåt sätt, för resultatet blev jättegoda bullar.
Kram Sanna
Kanelbullar med grahamsmjöl
150g smör
5dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
2 tsk malen kardemumma
10 dl vetemjöl
ca 3 dl grahamsmjöl
Fyllning till bullarna
200g smör
1 dl socker
2 tsk kanel
Gör så här:
1. Smält smör i en kastrull och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt.
2. Smula ner jästen i en bunke.Tillsätt degspadet, salt, socker och kardemumma.
Rör tills jästen har löst upp sig.
3. Rör ner lite mjöl i taget.
4. Arbeta degen ordentligt så den blir smidig.
5. Låt jäsa ca 45 min under bakduk.
6.Gör fyllningen till bullarna rör ihop socker, smör och kanel.
7. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Arbeta tills den släpper från bakbordet.
8. Kavla ut degen till en rektangel, bred ut fyllningen och rulla ihop degen från långsidan.
9. Skär den i jämnstora bitar. Lägg bullarna på bakplåtspapper.
10. Låt dem jäsa under bakduk tills de är dubbelt så stora.
11. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över rikligt med pärlsocker. Prova gärna pärlsocker med färg.
12. Grädda i ugnen ca 8-10 min.
2 Comments
Marie
Inte visste jag att Du kunde baka så fina bullar! Kramar Moster Marie
Peter Ulwahn
Bullarna ser grymma ut – vad duktig du är!