Idag tog barnen och jag en promenad och handlade lite citronmelliss, citronbasilika & thailändsk basilika och lite annat som vi ska plantera. På vägen hem köpte vi hamburgare som vi åt ute i det ångvarma vädret (åskvärme). Lite kakbak blev det också och lite pysselI hann vi också med. Vi bakade havrekakor med vit och mörk choklad. Formarna till kakorna fixade jag till själv med en sax och Icas bakformar.(Lägger in hur jag gjorde under ettiketten pyssel).
Kram Sanna
Havrekakor 40 st (medelstora kakor)
Ingredienser:
7 dl havregryn
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
300 g smör
25 g mörk choklad
25 g vit choklad
Gör så här:
1. sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Blanda ihop strösocker,havregryn och vaniljsocker i en bunke.
4. Häll över det smälta smöret och blanda ihop ordentligt.(Smeten känns lite smulig men det ska vara så 🙂
5. Ställ bakformar på en bakplåt och fyll formarna ,ca en msk av smeten i varje form är lagom.
6. Grädda kakorna i ugnen 10-12 min
7. Låt kakornan svalna.
8. Smält chokladen i micron. Det tar inte många sekunder. Börja med 15 sekunder ta ut skålen med chokladen och rör om är den inte tillräckligt smält. Ställ in den i micron igen några sekunder till. Viktigt att inte köra chokladen för länge för då blir den grynig.
9. Häll en klick med vit choklad på varje kaka .
10. Häll en lite mindre klick mörk choklad på den vita chokladen.
11.Dra försiktigt med en gaffel så att du får ett fint mönster i chokladen.
12. Låt stelna, sen dags för lite gott fika.
One Comment
Jennie
Mums, det såg gott ut!