De här inkokta körsbären är jättegoda till mormor Brittens chokladkaka & lättvispad grädde. Av saften du kokar bären i gör du lätt en god bärsås som ett extra tillbehör .
Kram Sanna
Inkokta körsbär i svartvinbärssaft med vanilj och kanel.
Ingredients
- 4 dl körsbär urkärnade och delade
- 2 dl svartvinbärssaft
- 1 dl vatten
- 1 st vaniljstång
- 1 st kanelstång
Instructions
- Skölj körsbären ,dela dem och ta ur kärnan i körsbäret.
- Lägg körsbärshalvorna i en liten kastrull.
- Häll i saft och vatten i kastrullen.
- Lägg i vaniljstång & kanelstång.
- Låt bären sjuda på svag värme tills de är mjuka.
- Låt bären kallna.
Notes
Av saften som du kokat bären i gör du lätt en god bärsås.
- Ta bort vaniljstång och kanelstång lägg över bären i en skål.
- Häll saften du kokat bären i i en kastrull och låt koka upp, ta av från plattan.
- Ta en halv matsked potatismjöl som du blandar i ett glas med lite vatten.
- Häll ned det i en jämn stråle i kastrullen & vispa.
- Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt koka upp till första bubblan.
- Är såsen för tjock tillsätter du lite vatten och vispar ihop till en lösare sås.