Johnny och min pappa var ute i skogen idag och plockade svamp. De fick drygt ett kilo av av dessa fantastiska svampar med sig hem. Hälften av kantarellerna har jag använt i dag och gjort en helt underbart god gratäng.
Kram Sanna
Potatisgratäng med köttfärs & Kantareller
Ingredienser:
1 kg potatis
500g nötfärs
500g kantareller
5 dl vispgrädde
västerbottenost
salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
1. Skala och skiva potatisen i tunna skivor.
2. Bryn nötfärsen.(Salta och peppra)
3. Rensa kantarellerna noga och stek dem i smör, salta och peppra lite.
4. Lägg ett lager med skivad potatis i en gratängform/ugnsform.
5. Lägg i nötfärsen och kantarellerna.
6. Riv lite västerbottenost eller dela några skivor och lägg ovanpå.
7. Ta resterande potatis och lägg överst i formen
8. Häll grädden över gratängen.
9. Grädda i ugn 200 grader i ca 45-50 min.
10. Servera gratängen med grekisk sallad och vitlöksås.