Måltid

Höstgratäng med kantareller





Johnny och min pappa var ute i skogen idag och plockade svamp. De fick drygt ett kilo av av dessa fantastiska svampar med sig hem. Hälften av kantarellerna har jag använt i dag och gjort en helt underbart god gratäng.

Kram Sanna

Potatisgratäng med köttfärs & Kantareller

Ingredienser:

1 kg potatis
500g nötfärs
500g kantareller
5 dl vispgrädde
västerbottenost
salt
grovmalen svartpeppar

Gör så här:

1. Skala och skiva potatisen i tunna skivor.

2. Bryn nötfärsen.(Salta och peppra)

3. Rensa kantarellerna noga och stek dem i smör, salta och peppra lite.

4. Lägg ett lager med skivad potatis i en gratängform/ugnsform.

5. Lägg i nötfärsen och kantarellerna.

6. Riv lite västerbottenost eller dela några skivor och lägg ovanpå.

7. Ta resterande potatis och lägg överst i formen

8. Häll grädden över gratängen.

9. Grädda i ugn 200 grader i ca 45-50 min.

10. Servera gratängen med grekisk sallad och vitlöksås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.