Albin tycker om mannafrutti så jag har nu försökt att göra vår egen till mellanmål. jag gjorde saftsås på blåbär till men man kan göra saftsåsen på valfri saft eller servera färsk frukt i bitar till, så blir det ett nyttigare mellis. Jag använde små portionsskålar till mannafruttin, egentligen är det skålar som är avsedda för russin och mandel. De passar perfekt som mellisskålar istället.
Kram sanna
Hemlagad mannafrutti 4 st portionsskålar
Ingredienser:
kelda vaniljvisp
Mannagrynsgröt
Gör så här:
1. Koka 2 portioner mannagrynsgröt enligt förpackningen.
2. Vispa ca 1 1/2 dl vaniljvisp.
3. Häll i mannagrynsgröten i vaniljvispen, rör om.
4. Portionera ut gröten i skålarna.
5. Sätt på plastfolie.
6. Ställ in skålarna i kylen för att stelna.(Ställ de lite snett i en tom äggkartong så får du ett litet utrymme att lägga sylt, sås eller frukt i)
Blåbärssås:
1 dl blåbärssaft
2 dl vatten
1 msk potatismjöl
Gör så här:
1.Blanda ingredienserna i en kastrull rör om, ta av från plattan då det börjar tjockna.
2. Låt svalna