I dag så har jag bakat havreflarn som vi ska ha som topping på glassen ikväll.
Kram Sanna
Havreflarn
100 g smält smör
3 dl havregryn
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
2. Blanda havregrynen noga med det smälta smöret.
3. Häll i havregrynssmeten i bunken med äggblandningen.
4. Blanda vetemjölet med bakpulvret och häll det i bunken blanda ihop och låt stå några minuter.
5. Sätt ugnen på 175 grader
6. Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar. Använd en tsk för små kakor och en msk för lite större. Klicka ut kakorna med stora mellanrum för smeten flyter ut.
7. Grädda i ugnen ca 10 min tills havreflarnen fått en gyllene färg.
8. Låt kakorna svalna och lägg i kakburk.
Tips
* krossa några kakor och smula över vaniljglassen