När jag var hos min storasyster och plockade vinbär så plockade jag lite hallon också. Jag hann inte ta hand om dem direkt så jag frös in bären. I dag var det dags att baka hallonmuffins. Muffinsen åt vi som efterrätt med lite vispad grädde, några frysta hallon och en liten klick chokladsås. Det är mulet och tråkigt väder ute, men det gör inget när man kan sitta inne och mumsa på nybakat fikabröd. Inte så sockriga muffins och det gillar jag. Love var stormförtjust och åt upp en hel stor muffins.
Kram sanna
Hallonmuffins
100 g smör
2 st ägg
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver.
1/2 dl vispgrädde
200 g färska eller frysta hallon (gärna små hallon)
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
2.Vipsa ägg och socker pösigt.
3. Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker i en skål.
4. Häll i mjölet i äggblandningen.Rör ihop försiktigt.
5. Häll i smör och grädde och rör om tills det blir en jämn smet.
6. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt.
7. Häll i smeten i formarna, fyll dem endast 2/3. Lägg i några hallon i varje form med lite mellanrum.
8. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min 200˚