Kaffe utan kakor är som kärlek utan kyssar
Godaste kakan att servera dig själv, dina nära och kära en högsommardag i bersån, på balkongen eller att ta med på picknicken är den här ljuvliga hallonkakan.
Kram Sanna
10-12 bitar
Ugn 200˚ ca 30-40 minuter
Ingredienser:
200 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
0,7 dl mjölk
2 krm salt fint
150-200 g färska hallon
Garnering:
50 g flagad mandel
Ett par nypor flingsalt
Gör så här:
1.Riv mandelmassan grovt
2.Vispa smör och socker poröst med en elvisp
3. Tillsätt mandelmassan och vispa vidare
4.Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning
5. Blanda mjöl, salt fint, bakpulver i en skål och rör sedan ner det i smeten
6. Bred ut smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant
7. Lägg hallonen i ett fint mönster så de täcker nästan hela ytan. Tryck ner de lite grann
8. Smula över lite flingsalt och strö över den flagade mandel
Kolla kakan noga med sticka, har märkt att det tar lite extra tid innan den stannar i mitten av formen.
Supergott med lite flingsalt mot den söta mandelmassa och hallonen som kan gå åt det lite syrliga hållet ibland.
Servera den gärna tillsammans med lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.