Baka,  Familjens favoritrecept

Hallonkaka med mandelmassa

Kaffe utan kakor är som kärlek utan kyssar

Godaste kakan att servera dig själv, dina nära och kära en högsommardag i bersån, på balkongen eller att ta med på picknicken är den här ljuvliga hallonkakan.

Kram Sanna

10-12 bitar

Ugn 200˚  ca 30-40 minuter 

Ingredienser:

200 g mandelmassa

150 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

3 ägg

1 tsk bakpulver

0,7 dl mjölk

2 krm salt fint

150-200 g färska hallon 

Garnering:

50 g flagad mandel

Ett par nypor flingsalt

Gör så här:

1.Riv mandelmassan grovt

2.Vispa smör och socker poröst med en elvisp

3. Tillsätt mandelmassan och vispa vidare

4.Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning

5. Blanda mjöl, salt fint, bakpulver i en skål och rör sedan ner det i smeten

6. Bred ut smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant

7. Lägg hallonen i ett fint mönster så de täcker nästan hela ytan. Tryck ner de lite grann

8. Smula över lite flingsalt och strö över den flagade mandel 

Kolla kakan noga med sticka, har märkt att det tar lite extra tid innan den stannar i mitten av formen.

Supergott med lite flingsalt mot den söta mandelmassa och hallonen som kan gå åt det lite syrliga hållet ibland.

Servera den gärna tillsammans med lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.