Baka,  Måltid,  Tårtor

Grekiska minipajer med fetaost och svarta oliver




Nu på morgonen har jag lagat Grekiska minipajer och de blev väldigt lyckade och goda. Kan säga att nu blev längtan till sommaren och värmen ännu större. Jag kommer att få göra en stor omgång till av de här pajerna för de här kommer bli min sommarfavorit. Oliver och fetaost är populärt här hemma. De här pajerna fungerar utmärkt att ta med på picknicken eller som tilltugg till ett gott glas vin på fredagskvällen. Gör du en grönsallad och serverar tillsammans två stycken minipajer till så har du god och nyttig lättlunch.

Kram Sanna

Minipajer

Ingredienser:

Deg
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
150 g smör
2 msk vatten

Gör så här:

Hacka ihop grahamsmjöl, vetemjöl, salt, smör och vatten i en bunke. Knåda snabbt ihop degen till en boll och lägg den i plastfolie och ställ in i kylen i ca 30 min.
Smörj sex aluminiumformar ca 8 cm i diameter. Lägg en bit deg i varje form och tryck ut och upp mot pajformskanten. Förgrädda pajskalen i ugnen på 200 grader i ca 7 min.

Fyllning:

200-225 g färsk spenat
1 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
flingsalt
svart peppar(grovmalen)
2 ägg
2 dl mjölk
200g fetaost
1 ask cocktailtomater
svarta oliver utan kärnor

Gör så här:

1. Hacka spenaten i grova bitar. Fräs i stekpannan med olivolja och vitlök.
krydda med salt och svartpeppar.

2. Fördela spenaten i formarna.

3. Lägg i kuber av fetaost ca 4 st i varje form.

4. Lägg i oliver ca 3 st i varje form.

5. Dela på cocktailtomaterna och lägg en halva i mitten på varje paj.(hela asken går inte åt).

6. Vispa äggen med mjölken smaka av med salt och peppar. Häll äggstanningen över pajerna.

7. Grädda i ugnen mittersta falsen ca 20 – 25 min

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.