Idag bakade jag pitabröd på förmiddagen. Förutom jäsningen (1 h) så går de fort att göra. Det blev ett bra mellis när barnen kom hem från skolan. Pitabröden fyllde vi med tacofärs, majs, gurka, tzatziki och rödlök. Det blev lagom med ett halvt bröd till barnen med köttfärs och majs. Det blir till att baka mer pitabröd och frysa in, smidigt och mättande mellis. Kanon att fylla med vad man har hemma, köttbullar eller falukorv är gott med lite olika grönsaker till.
Kram Sanna
Pitabröd
Ingredienser
25 g jäst
5 dl (fingervarmt vatten)
1 tsk salt
1 msk ljus sirap
2 msk olivolja
ca 13 dl Mjöl
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke.Häll i vattnet och rör tills jästen löst upp sig.
2. Häll i salt,olivolja och sirap.Rör om.
3.Tillsätt mjölet ,arbeta degen tills den känns smidig med händerna.
4. Låt degen jäsa i bunken med en bakduk över i 1 h.
5. Dela degen i åtta dela, rulla till bollar.
6. Kavla ut varje boll så den blir ca 3 cm tjock.
7. Lägg på bakplåtspapperklädd plåt.
8. Grädda i ca 8 min i 250 grader (i mitten av ugnen)
9. Låt svalna under bakduk.
10. Skär brödet från sidan, nästan ända ner. Det blir som en liten ficka att fylla med tex köttfärs och grönsaker