I går var det riktig sommarvärme och jag gjorde en hallonpaj. Receptet kommer ifrån min vän Anders. Pajen serverade jag i glas med vispgrädde, hallon och After Eight
En väldigt god och somrig paj. Så det blir att göra den till efterrätt i midsommar.
Kram Sanna
Hallonpaj
Ingredienser:
150 gr smör
3 dl havregryn
2 dl socker
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Ca 250 g hallon eller andra bär eller frukt efter tycke och smak.
Gör så här:
1 . Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Dra kastrullen från värmen.
4. Blanda i alla övriga ingredienser utom bären eller frukten.
5. Lägg frukten eller bären i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
6. Ställ in i ugnen i ca 30 min eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
Serveringstider:
Alt.1. Servera pajen varm med glass eller vaniljsås.
Alt.2. Låt pajen svalna och lägg några matskedar paj i varje glas och sedan ett par matskedar vipsgrädde över. Garnera med några hallon och en After Eight. Knyt en liten rosett vid foten av varje glas.