Det är något visst med att äta och göra desserter. Jag älskar desserter. Kanske mer att göra än att äta dem. I går gjorde jag en efterrätt med hallon, krossade digestivekex, mascarponekräm med passionsfrukt i och en chokladmousse gjord på Philadelphiaost med smält Geisha choklad. Dulce de leche med lite flingsalt hade jag också i. Receptet på mascarpone krämen och chokladmoussen lägger jag in så den som vill kan använda det. Recepten nedan är beräknade på att du använder dem som en del i en dessert. Vill man använda sig av “Geisha moussen” bara som efterrätt, skulle jag nog dubbla receptet.
Dulce de leche (karamelliserad mjölk) kan man göra sin egen om man vill, men går också att köpa färdig på burk i mataffären.
Chokladmuffins använde jag i desserten ovan, men lite brownie eller kladdkaka går precis lika bra. “Köpe” eller hembakat .
“Geishamousse”
Ingredients
- 200 g Philadelphiaost
- 121 g Geisha (mjölkchoklad med hasselnötsfyllning)
Instructions
- Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en större kopp eller skål. "Micra" tills chokladen nästan är smält. Kör 1 minut åt gången och rör om så all choklad blir smält. Låt chokladen svalna lite.
- Vispa Philadelphiaosten krämig med en elvisp
- Blanda ihop den avsvalnade chokladen med Philadelphiaosten
- Nu är "moussen" färdig att spritsa i ett glas till en dessert, på en brownie eller chokladmuffins.
Mascarpone crème med passionsfrukt
Ingredients
- 50 g mascarpone
- 2 st passionsfrukt
- 2 msk florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Instructions
- Lägg mascarponen i en skål
- Dela, gröp ur och häll passionsfrukten över mascarponen
- Rör ihop med en sked till den är krämig
- Smaka av med florsocker och vaniljsocker
- Ställ in i kylen tills servering