Dessert,  Familjens favoritrecept

Chokladmuffins, persikohalvor & lättvispad grädde

En snabb och god dessert som ger lite “retrokänsla” med de konserverade persikohalvorna med vispad grädde i. Använd hembakade chokladmuffins eller köpevarianten. Servera i glas eller i burkar med sked eller dessertgaffel.

Chokladmuffins 1/2 – 1 st muffins per person/glas

Persikohalvor på burk (i sockerlag) 1-2 persikohalvor per person / glas

Lättvispad grädde 1/2 dl med lite florsocker i per person /glas

Gör så här:

1. Dela muffinsen i mindre bitar lägg i botten av glasen / burkarna

2. Skär persikohalvorna i större tärningar och lägg ovanpå chokladmuffinsen.

3. Lägg i en stor klick lättvispad grädde i varje glas.

Tips!

Den här desserten går att variera. Prova att använda konserverade päron istället, färska bär eller banan.

De här burkarna köpte jag för något år sedan på dollarstore då Love skulle ha sommarfest (det finns lock och sugrör till dem). Perfekta för att använda till dessert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.