Baka,  Efterrätt,  Fika,  Godis,  Julens dessertbord,  Måltid,  Mjuka kakor och söta pajer,  Pyssel

Chokladkakor med Toblerone




Jag älskar Toblerone och köpte tre små sådana igår. Det var länge sen jag bakade kakor, så när baby Love låg och sov passade jag på. Jag gjorde chokladkakor med Toblerone på, riktiga godiskakor.

Kram Sanna

Chokladkakor med Toblerone

Ingredienser:

5 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
200 g smör
3 msk kakao
1 1/2 dl florsocker
50g Toblerone

1. Hacka ihop alla ingredienserna och forma till en deg.

2. Dela degen i tre delar.

3. Rulla varje bit till längder och lägg på bakpappersklädd plåt.

4. Platta till varje längd.

5. Grädda i ugnen i ca 15 min på 175 grader.

6.Skär längderna så att det blir till trianglar. Skär dem när de fortfarande är varma.

7. Smält Toblerone i micron ca 15-20 sekunder.

8. Droppa med en sked toblerone över kakorna.

9. Låt stelna lite och pudra lite florsocker över.

Tips!
*Gillar du inte toblerone ta din egen favoritchoklad.

*Om du inte ska äta alla kakor samma dag så kan du stoppa dem utan att bre på toblerone i frys eller kakburk. När de sedan ska ätas smälter du chokladen precis innan kakorna ska serveras och pudra lite florsocker på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.