Jag älskar Toblerone och köpte tre små sådana igår. Det var länge sen jag bakade kakor, så när baby Love låg och sov passade jag på. Jag gjorde chokladkakor med Toblerone på, riktiga godiskakor.
Kram Sanna
Chokladkakor med Toblerone
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
200 g smör
3 msk kakao
1 1/2 dl florsocker
50g Toblerone
1. Hacka ihop alla ingredienserna och forma till en deg.
2. Dela degen i tre delar.
3. Rulla varje bit till längder och lägg på bakpappersklädd plåt.
4. Platta till varje längd.
5. Grädda i ugnen i ca 15 min på 175 grader.
6.Skär längderna så att det blir till trianglar. Skär dem när de fortfarande är varma.
7. Smält Toblerone i micron ca 15-20 sekunder.
8. Droppa med en sked toblerone över kakorna.
9. Låt stelna lite och pudra lite florsocker över.
Tips!
*Gillar du inte toblerone ta din egen favoritchoklad.
*Om du inte ska äta alla kakor samma dag så kan du stoppa dem utan att bre på toblerone i frys eller kakburk. När de sedan ska ätas smälter du chokladen precis innan kakorna ska serveras och pudra lite florsocker på.