I går öste regnet ner i vår lilla stad. Det höll på i flera timmar, lite mysigt är det då att vara inne och baka. Saga och jag bakade chokladbollar med musli medan Abbe och Affe tittade på sportklipp på youtube. I stället för att använda havregryn i smeten tog vi musli med äpple och kanel och så rullade vi bollarna i musli istället för cocos. Supergott och så känns de nyttiga och onyttiga på samma gång tycker jag. Vi lät chokladbollarna stå i kylen en stund innan det var fikadags. Prova och gör lite annorlunda chokladbollar till fikastunden.
Trevlig Lördag
Kram Sanna
Chokladbollar med musli
100g smör
1/2 -1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 -1 msk kanel
2 msk kakao
3 dl Pauluns musli (äpple och kanel)
1 msk vispgrädde
Gör så här:
1.Mixa muslin så att den blir lite finmalen.
2.Lägg alla ingredienser i en skål och blanda ihop ordentligt med händerna.
3. Ställ in smeten i kylen en stund.
4.Häll upp musli på en tallrik.
5.Ta fram smeten ur kylen.
6.Rulla bollar och rulla dem sedan i muslin och lägg dem på ett fat.
7.Ställ in bollarna i kylen en stund innan det är dags att fika.
2 Comments
Fanny
Helt fantastiskt goda!! Gjorde dom nyss, dock räcker det tillomed med 0.5 dl socker! Jag tog 0.5 matsked kanel och då blev de otroligt goda!!! godare än vanliga choklad bollar!!
Sanna
Åh vad kul att du tyckte om dem :)Jag har redigerat receptet lite nu så att det istället står 1/2 -1 dl socker och 1/2 -1 msk kanel 🙂 Tack för tipset att det räcker med 1/2 dl strösocker, det är ju kanon känns lite nyttigare då.
Ha en underbar dag kram Sanna