Förra helgen firade vi min mamma & min systerson Axel som fyllt år. Lotta hade gjort 2 st jättefina cheesecakes som hon bjöd på tillsammans med färska jordgubbar. Det var den godaste cheesecake jag någonsin ätit.Så till midsommar tänkte jag att använda hennes recept och göra minicheesecakes i små plastmuggar . Bästa efterrätten i midsommar.
Tack min älskade storasyster för receptet.
Kram Sanna
Charlottas cheesecake
Ingredients
- 15 st Digistivekex
- 50 g Smält smör
- 3 st Ägg
- 3 dl Strösocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 3 dl Vispgrädde
- 200 g Philadelphiaost
Instructions
- Dela äggen och lägg äggulorna i en skål och vitorna i en annan skål.
- Vispa äggulorna tillsammans med strösockret så att det blir pösigt.
- Rör ner vaniljsocker och philadelphiaost. Rör tills smeten är jämn och fin.
- Vispa vispgrädden och blanda ner den smeten.
- Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten, försiktigt.
- Kläm fast ett bakpapper i en springform, klipp runt kanterna så det blir jämt och fint)
- Mixa digestivekexen i matberedare och blanda med det smälta smöret. Lägg blandningen i botten av springformen, platta ut så det blir ett jämnat och fint lager.
- Häll smeten över kexbotten.
- Ställ in i frysen ca 9 timmar.
- Ta fram cheesecaken en stund innan serveringen & servera med färska jordgubbar eller andra goda bär.