Godmorgon
Här kommer receptet på blåbärs och hallonpajerna som jag gjorde i söndags. Man kan göra en enda stor paj (22 cm i diameter) om man vill det i stället för att göra små som jag gjorde. Aluminiumformarna är snäppet större än de små man kan handla på tex Ica Maxi. Jag brukar köpa på mig en hel del sådana när vi varit på skänninge marken t.ex. Passa på och köp sådana nästa gång det är någon marknad i närheten där du bor. De är superbra till små matpajer också.
Härlig fredag
Kram Sanna
Blåbär/hallonpajer
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1/4 bakpulver
1 dl strösocker
100 g smör
1 ägg
4 dl blåbär eller hallon
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Skiva smöret i mindre bitar och lägg ner i bunken.
3. Tillsätt ägget.
4. Blanda ihop degen med händerna tills den känns smidig.
5. Dela degen i 10 stycken bitar och tryck ut degen i aluminiumformrna och ställ dem på en plåt.
6. Blanda de bär du vill använda i dina pajer tillsammans vaniljsocker socker och potatismjölet.
7. Fyll pajerna med bärblandningen grädda ca 25 min.
8. Servera pajen varm tillsammans med vaniljglass eller grädde och lite siktat florsocker på toppen.
Tips.
Blir det pajer över går de utmärkt att frysa in.
Det vackra tårtfatet pajerna ligger på hittar du här