I går hade barnen och jag lite fredagsmys med bananpaj och kladdkaka. Albins favorit blev bananpajen, Alfred valde kladdkakan och Saga hon gillade båda men tyckte att jordgubbarna var det bästa. Jag är inte så förtjust i när det är för sött, så jag föredrog nog bananpajen. Den turkiska yoghurten gjorde pajen lite syrlig. Vad fint du har serverat mamma sa Alfred.
Kram sanna
Bananpaj
Pajskal
Ingredienser:
100g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vatten
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Fyllningen
3 stora mosade bananer
1/4 dl strösocker
1 msk saft från citron
2 dl turkisk yoghurt
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
3 tsk kanel (kan uteslutas om man inte gillar kanel,ta lite mer vaniljsocker istället)
Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet till en deg.
2. Lägg pajdegen i kylen ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
5. Tryck ut degen i en pajform, jag använde en springform med löstagbar botten 24 cm i diameter. Tryck ut degen så det blir en pajkant på ett par centimeter.
6. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
7. Häll i fyllningen och grädda i ca 20-25 min.(när fyllningen stannat är pajen klar.)
*Servera med vaniljglass eller grädde & jordgubbar/blåbär. Godast blir bananpajen om den får stå i kylen över natten.
2 Comments
Matskafferiet
Låter gott!
Sanna
Supergott 🙂
Kram sanna