Baileysbollar gör jag varje år, nu är de lite uppgraderade med frystorkade hallon ovanpå och lite blåbärspulver och en nypa socker för lite extra glamour. Gör din favoritsmet på chokladbollar och blanda i 1 liten souvenirflaska baileys i smeten. Låt smeten stå i kylen tills den stelnat. Använd sedan ett litet kuljärn ( för melon) och ta ut jämnstora bollar och rulla dem jämna. Lägg bollarna på ett fat och ställ dem i frysen låt dem stelna igen och doppa dem därefter i ljus smält choklad. Ringla över smält ljus choklad med en gaffel och strö över frystorkade hallon, blåbärspulver och lite strösocker. Ställ tillbaka dem i frysen. När de stelnat så lägger du över dem i en burk/ matlåda och förvarar dem i frysen tills det är dags att äta dem. Ta ut dem 15 min innan så de får tina lite. För en barnvänlig variant, byt ut Baileys mot 4 msk Nutella.
Kram Sanna