Det har inte funnits tid att baka på så länge. Dagarna har gått i ett och det har varit full rulle när barnens första skolvecka efter sommarlovet har börjat. I går hjälptes Saga och jag åt att göra en god äppelkaka till efterrätt.
Kram Sanna
Ingredienser
4 st ägg
5 dl strösocker
200 g smör
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsockeer
6 st äpplen
3 msk socker
3 msk kanel
Ströbröd
Gör så här:
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Skala äpplena och skär i klyftor och ta bort kärnorna.
3. Lägg äpplena i en skål med socker och kanel och blanda om.
4. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
5. Blanda i mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
6. Tillsätt mjölk, vispgrädde och smöret.
7. smöra och bröa en liten långpanna ( ca 30 * 40 ).
8. Häll smeten i långpannan.
9. Stick ned äpplebitarna i smeten.
10. Grädda i ugnen ca 40-45 min i 200 grader.
3 Comments
Ensamma mamman
Men så gott! Jag är så sugen på äpplekaka så jag måste nog få till en snart. Får börja planera in bakdagar i almenackan tror jag =) Kram
sanna
Ja det är kanongott och perfekt att göra och lägga i frysen.Vilken bra ide med bakdagar,jag får nog göra som du 🙂 kram
Karin
Jag är alldeles för hungrig för att surfa runt på andras bak-bloggar… Denna såg grymt god ut!
Missa inte min nya tävling där du kan vinna lite smått å gott från Familjekontoret!
Kram Karin