Baka,  Efterrätt,  Fika,  Måltid,  Mjuka kakor och söta pajer

Äppelkaka





Det har inte funnits tid att baka på så länge. Dagarna har gått i ett och det har varit full rulle när barnens första skolvecka efter sommarlovet har börjat. I går hjälptes Saga och jag åt att göra en god äppelkaka till efterrätt.

Kram Sanna

Ingredienser

4 st ägg
5 dl strösocker
200 g smör
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsockeer
6 st äpplen
3 msk socker
3 msk kanel

Ströbröd

Gör så här:

1. Smält smöret och låt det svalna.

2. Skala äpplena och skär i klyftor och ta bort kärnorna.

3. Lägg äpplena i en skål med socker och kanel och blanda om.

4. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.

5. Blanda i mjöl, vaniljsocker och bakpulver.

6. Tillsätt mjölk, vispgrädde och smöret.

7. smöra och bröa en liten långpanna ( ca 30 * 40 ).

8. Häll smeten i långpannan.

9. Stick ned äpplebitarna i smeten.

10. Grädda i ugnen ca 40-45 min i 200 grader.

3 Comments

  • Karin

    Jag är alldeles för hungrig för att surfa runt på andras bak-bloggar… Denna såg grymt god ut!

    Missa inte min nya tävling där du kan vinna lite smått å gott från Familjekontoret!

    Kram Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.