Familjens favoritrecept,  Sallad,  Tillbehör

Ananassalsa

Jag fick ett tips av en av mina följare på instagram att prova att göra en ananassalsa. Så här blev mitt resultat och här kommer receptet. Den blev ganska stark så krydda efter din egen smak. Verkligen jättekul när ni ger mig tips och inspiration!

Kram Sanna

Ingredienser :

1 st färsk ananas (skalad och skuren i mindre bitar)

1 st lime (zest & juice)

1/2 msk chiliflakes (efter behag, smaka dig fram)

1 msk torkad mynta

1 finhackad rödlök

Gör så här:

  1. Blanda ananasen, rödlöken och myntan i bunke.
  2. Häll i chiliflakes, limezest (rivet skal från limen) och juicen från limen.
  3. Smaka av med en nypa salt.
  4. Ställ in i kylen gärna över natten så salsan får “gotta” sig lite.
  5. Lägg upp i en skål och servera.

Tips!

Får du inte tag på färsk ananas använd konserverad på burk istället, salsan smakar då sötare men den blir också väldigt god.

God att servera till t.ex. tacos.

Ananas, finhackad rödlök, limezest, mynta, chiliflakes, lime och salt
Jag skalade och skivade ananasen i mindre bitar och körde den snabbt i matberedaren så det blev lite mindre bitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.