Jag brukar titta på the voice med Josefin crafoord och de andra på morgonen.Härom dagen berättade hon att hon var sååå förtjust i macarons.Det verkar som det är macaronfeber för alla tycks baka dem,lika bra att prova själv tänkte jag och det fungerade så nu är jag också macaronfrälst :)Jag har utgått från leila lindholms grundrecept till mandelkakorna.Sedan fyllde jag några macarons med dulche de leche (se ettiketten Såser och röror)och några fyllde jag med smörkräm smaksatt med kahlua & kaffe.Det vart farligt goda.Tar man en så tar man en till och sen en till.Prova du med 🙂
Ingredienser
Mandelkakor
4 st ekologiska äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
2 msk kakao
Ingredienser
Kahluakräm
50 g mjukt smör
3/4 florsocker
3 tsk kaffe
3 msk kahlua
2 tsk kakao
Gör så här:
1.Skålla och mal mandeln mycket fint sätt ugnen på 150 grader.
2.Vispa äggvitorna och häll i lite socker i taget.
3.Fortsätt tills marängen är riktigt fast.
4.Rör försiktigt ned mandel och florsocker i marängen.
5.Spritsa ut rundlar på bakplåtspapper i en femkronas storlek.
6.Låt dem vila på plåten i ca 30 min innan du gräddar dem i ugnen.
7.Grädda rundlarna i ca 12 min.
8.Låt svalna
9.Gör kahluakrämen genoma att röra ihop alla ingredienser så den blir mjuk och fluffig.
10.Spritsa sedan smeten på en del av mandelkakan och lägg på en del över.
11.Ställ in dem en stund i kylen innan servering 🙂
Nu ska jag baka hallonmacarons nästa gång 🙂
Ps.Tvåvånings kakfatet kommer ifrån mique Allrummet.