Okategoriserade

After Eight päron med lättvispad grädde & torrostad mandel

En klassiker i ny kostym. År 1982 kom den in som en raket i våra kök och blev ett givet och stående inslag som efterrätt både till vardag och fest. Den har fått lite oförtjänt dåligt rykte de sista åren tycker jag. Det har heller inte gått att finna någon uppgift om vem som skapat rätten och ingen verkar ha velat att ta åt sig äran. Päron på burk tycker jag är ganska gott och After Eight tröttnar man aldrig på, så vad kan bli fel. Jag har gjort om den här klassiska rätten lite ”på mitt vis” och försökt att föra in den till 2020 – talet. After eightsåsen blev väldigt god, så den hoppas jag du också kommer att gilla och bjuda dina nära och kära på.

Kram Sanna

Ingredienser:

I burk fina konserverade päron

After Eight

Vispgrädde

Flagad rostad mandel

Gör så här:

1. Häll av lagen från de konserverade päronen och skiva dem tunt, då gör det inget om något päron skulle vara lite “hårt”.

2. Placera dem omlott i en ring i små pajformar, täckt över dem med plastfolie och ställ in dem i kylen under tiden chokladsåsen görs.

3. Koka upp ca 1 1/2 dl grädde i en liten kastrull, ta av kastrullen från plattan och blanda ned nästan en hel liten ask av After Eight (15 -20 st). Dela dem i mindre bitar så smälter de fortare. Lägg i några bitar i taget och vispa tills chokladen smält och såsen blir glansig och fin.

4. Torrosta finhackade mandelflarn i en het panna tills de är gyllenbruna. Lämna inte stekpannan, då det går fort att rosta dem och bränns lätt

5. Vispa grädde fluffig.

6. Ta fram assietterna med päron du förberett ur kylen.

7. Ringla över After eigtht såsen.

8. Strö över den torrostade mandeln.

9. Häll den löst vispade grädden i en spritspåse och spritsa små “duttar” runt om i cirkeln.

10. Torka av sås som kommit utanför ringen på assietten.

11. Servera.

Tips!

Vill du hellre servera päronen med vaniljglass då lägger du en kula glass i mitten av ringen med konserverade päron.

Beräkna 1 päronhalva per cirkel.

Vid nötallergi byt ut mandeln mot torrostade solrosfrön som du hackar grovt.

Serverar du såsen varm är den mer rinnande, låter du den stå några timmar i kylen blir den tjockare.

Jag använder ofta små pajformar till mina desserter, jag tycker det blir fint och sen kan du lätt stapla desserterna i kylen i väntan på att de ska serveras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.