Vaknar och tittar ut genom fönstret…men va är det här… det snöar.
Som tur är har påsken vart toppen . Fint väder god mat och efterrätten serverades utomhus. Två sorters kladdkaka med vaniljgrädde, hallon och en liten påskhare på toppen. Supergott blev det.
Kram Sanna
Vit kladdkaka
Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 msk lime eller apelsinjuice
100 g vit choklad
100 g smör
Gör så här:
1. Rör ihop ägg och socker i en bunke.
2. Blanda ner mjöl och vaniljsockret och tillsätt limejuicen.
3. Smält den vit chokladen och smöret över vattenbad.
4. Blanda sedan ner den i smeten rör till en fin konsistens med hjälp av en slickepott.
5. Använd en springform, kläm fast ett bakplåtspapper, smöra och bröa kanterna. Häll sedan smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.
Servera med hallon och vispad grädde med en tsk vaniljsocker .
Kladdkaka “fudgekaka”
Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4msk kakao
Gör så här:
1. Sätt ugen på 175˚
2. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform.
3. Smöra och bröa kanten.
4 . Smält smöret i en kastrull.
5. Ta kastrullen från plattan och blanda ner övriga ingredienser med äggen sist.
6. Häll smeten i springformen.
Grädda på nedersta falsen i ca 25 min.
Servera med grädde och bär.